Vlotte Tantes

Solliciteren? Lees deze 8 CV tips

Solliciteren? Lees deze 8 cv tips!

Je bent natuurlijk één van de velen die reageert op die mooie baan. Des te belangrijker is het om een goed cv hebben! Hieronder onze top 8 sollicitatie tips waarmee jij opvalt in de grote stapel.

1  Wees eerlijk! Ook naar jezelf!

Oké, dit is misschien wel de belangrijkste tip, helemaal in deze tijd… Ja, wij zijn dol op mensen met ambitie en juichen persoonlijke ontwikkeling enorm toe maar als er in een vacature gevraagd wordt naar iemand met een behoorlijke financiële achtergrond denk dan niet als je zelf heel vaak pint, dat je dan een financieel expert bent.

Wees kritisch op je eigen kunnen, solliciteer niet om het solliciteren.

En ga je toch voor de baan die niet in het verlengde ligt van jouw werkervaring, leg dan uit waarom. Misschien heb je wel een cursus gevolgd, ben je bezig met een opleiding, heb je in eerdere functies juist deze skills ontwikkeld of wellicht zorgt jouw persoonlijke situatie ervoor dat je misschien zelfs voor een minder ambitieuze baan wilt gaan.

2  Template

Kies voor je cv een duidelijk en overzichtelijk template. Online is veel keuze in templates. Kies er één die overzichtelijk is, bij de functie én jouw persoonlijkheid past. Houd het kort en bondig. Cv’s zonder foto worden vaak aan de kant gelegd, dus voeg een zakelijke foto aan jouw cv toe. Zakelijk hè! Die foto in bikini doet het fantastisch op Insta maar niet op je cv.

3  Oeps, foutje?!

Stel een foutloos cv op. Het is een open deur en toch zien we vaak cv’s met fouten. Vertrouw niet blindelings op je spellingcontrole. Laat je cv ook eens door iemand anders lezen. Ook komt het te vaak voor dat we motivatiebrieven ontvangen voor een hele andere functie.

4  Sluit het aan?

Laat je cv aansluiten op de functie waarop je solliciteert. Gebruik termen die ook in de vacature staan. Licht bijvoorbeeld die werkzaamheden en nevenactiviteiten extra toe die goed aansluiten op de vacature.

5  Persoonlijk

Voeg een persoonlijk profiel toe waarin je kort uitlegt wie je bent en wat je te bieden hebt. Kijk in de vacature voor trefwoorden die bij jou passen en gebruik deze in je persoonlijk profiel. Vraagt de functie om flexibiliteit en heb jij dat? Benoem dit en geef er een kort voorbeeld bij.

6  Containerbegrippen

Gebruik woorden die bij jou passen. Vermijd zoveel mogelijk clichés en containerbegrippen zoals bijvoorbeeld flexibel, stressbestendig, geen 9 tot 5 mentaliteit etc.

7  Er even tussenuit geweest?

Voorkom gaten in je cv. Heb je een bepaalde periode niet gewerkt, vermeld dan welke activiteiten je wel hebt verricht (reizen, opleiding, mantelzorg etc.)

8  Een beller is sneller!

Tot slot, bel de werkgever vóór je gaat solliciteren. Doordat je interesse hebt getoond en persoonlijk contact hebt gehad, is de kans groter dat jouw cv opvalt. Bereid je telefoontje wel goed voor en stel vragen die je helpen bij het opstellen van je cv. Maar zorg er ook hier voor dat je zeker weet dat jouw profiel goed past bij de vacature.

Vlotte Tantes wenst je veel succes en plezier bij je sollicitatie!!

 

Zo werken wij bij Vlotte Tantes

hoe-vlot-wil-je-ze-hebben

Hoe vlot wil je ze hebben

office-manager-binnen-een-week

Office manager binnen een week

nathalie

Nathalie

Samenwerken in een coöperatie

Samenwerken in een coöperatie

partner-worden-bij-vlotte-tantes

Partner worden bij Vlotte Tantes