Vlotte Tantes

ROCCO SPLINTER: ‘IEDEREEN KAN ZIJN/HAAR ONDERNEMERSCHAP KWIJT IN DIT CONCEPT’

Rocco is vanaf het eerste uur bij Vlotte Tantes betrokken. Sterker nog, hij is samen met Daniëlle Sluijter één van de oprichters. Het ondernemerschap zit in zijn bloed, want jaren daarvoor richtte hij al een werving- en selectiebureau op. Toen hij regelmatig in het werkveld hoorde dat iemand een aanpakker, ‘gewoon’ een vlot iemand, nodig had, was de naam voor een nieuw bedrijf snel geboren: Vlotte Tantes. Gespecialiseerd in het bemiddelen van officesupport helden.

Oké, wie wil er nou geen Vlotte Tante? Doordat die naam steeds meer in het land rondging, kwamen er vragen vanuit allerlei hoeken. Rocco: “Wij moesten eerst ‘nee’ verkopen, omdat we in sommige regio’s nog geen netwerk hadden.” Dát moest dus anders. Ze kozen ervoor om van Vlotte Tantes een coöperatie te maken met verschillende partners die samen eigenaar zijn, maar wél hun eigen toko runnen en verantwoordelijk zijn voor hun eigen regio en portemonnee. Verder wordt alles voor hen geregeld zoals facturatie, marketing, tools, verzekeringen en een uitgebreid CRM-systeem. Voordeel? De klant zit met een ondernemer aan tafel die snapt hoe het werkt. Je hebt te maken met één persoon die precies weet welke kandidaten bij welk bedrijf past en ook nog van A tot Z alles voor jou regelt. Die persoonlijke touch is vrij uniek.

Vorig jaar ontstond het idee om een nieuw label op te tuigen. Uiteraard met minstens zo’n toffe naam als Vlotte Tantes. Het werd Vlotte Babbels: hét bemiddelingsbureau voor commercieel talent. Inmiddels werken vier partners samen en bestieren zij gewoon heel Nederland. En het gaat als een speer. Rocco: “De samenwerking tussen alle partners, van Vlotte Tantes én Vlotte Babbels, is super. Ze helpen, versterken en leren van elkaar. En iedereen kan zijn of haar ondernemerschap in dit concept kwijt. Ik ben supertrots!”

Naast dat Rocco met Daniëlle twee labels heeft neergezet, werkt hij zelf in de regio Amsterdam/Zaanstreek actief mee. Want recruitment zit in zijn aderen. Dan gaat zijn vuurtje echt branden. Met zijn vaardigheden en kwaliteiten als sociale netwerker, luisteraar, betrokkenheid, sociale en commerciële skills kan dat niet misgaan. Hij is goed op communicatie én de relatie. Als hij van een klant hoort: “Onwijs bedankt voor deze topkandidaat” kan zijn dag niet meer stuk.

Zijn ambitie? Vlotte Tantes en Vlotte Babbels verder uitbreiden en zichtbaarheid vergroten. Momenteel zijn ze druk bezig met een nieuwe ontwikkeling specifiek gericht op directiesecretaresses. Hou ze dus in de gaten!

Zo werken wij bij Vlotte Tantes

hoe-vlot-wil-je-ze-hebben

Hoe vlot wil je ze hebben

office-manager-binnen-een-week

Office manager binnen een week

nathalie

Nathalie

Samenwerken in een coöperatie

Samenwerken in een coöperatie

partner-worden-bij-vlotte-tantes

Partner worden bij Vlotte Tantes