Vlotte Tantes

MABEL BAUMGARTEN: “Ik ben meer dan een matchmaker en geloof in de kracht van verbinding.”

Ze begon ooit als vakantiekracht bij een uitzendbureau, maar ging niet meer weg. Tenminste… de eerste 20 jaar niet. Het was een perfecte, eerste leerschool, waar ze startte als intercedent. Een veelzijdige rol waarin ze voor grote evenementen zoals de TT in Assen het personeel regelde en de mogelijkheid kreeg om bij verschillende bedrijven en branches in de keuken te kijken. Mabel doet er alles aan om de juiste match te vinden. Ze schakelt snel, denkt in oplossingen, vraagt door en kijkt naar wat een organisatie écht nodig heeft. Hebben ze een managementassistent nodig? Dan duikt ze er inhoudelijk in. Want met zo’n functie kun je nog alle kanten op. Wat voor type zoeken zij echt? Wie werken met haar samen? Welke functies hebben zij? En wat voor kwaliteiten horen dan bij zo’n managementassistent(e)?

Na het uitzendbureau kwam ze terecht in de werving & selectie van zorgpersoneel. Weer een hele andere tak van sport. Maar de mentaliteit paste niet bij haar dus ging ze op zoek naar iets anders. Ze kreeg via-via een hele goede tip: ze zochten partners bij Vlotte Tantes. Dát leek haar perfect: zelfstandig werken in een coöperatie, maar toch ook samenwerken met collega-partners. Ze was nog maar net begonnen en toen kwam corona. Dat betekende creatief omgaan met de mogelijkheden die er waren. En dat deed Mabel. Zo ging ze met kandidaten al wandelend een intakegesprek doen in plaats van online, want persoonlijk contact is voor haar een must. En… ze deed er tijdelijk een baan als casemanager/reïntegratieconsulent bij. Ze haalde haar certificaat en wie weet komt die in de toekomst nog heel goed van pas.

Haar netwerk groeit en groeit. Omdat Mabel óók heel actief is als vrijwillige, vlotte ‘regeltante’ bij een aantal verenigingen en stichtingen ontmoet ze veel mensen. Dus inmiddels is ze in de regio Drenthe (en een randje eromheen) volledig op stoom en heeft ze al heel wat succesvolle plaatsingen gefikst. Zo plaatste ze in Groningen een administratieve kracht voor een aanmeldbalie in de bouwsector. Een mannenwereld waar meer bij kwam kijken dan alleen de balie beheren. Dan moet je wel feeling hebben bij de bouw en wat voor type persoon daar het beste zou passen.

Mabel: “Er moet wel een klik zijn met het bedrijf en hoe ze met medewerkers omgaan. Kwaliteit is belangrijk, ook al duurt het wat langer. Ik investeer tijd in de juiste match. Dan komen ze vaak weer terug.”

Zo werken wij bij Vlotte Tantes

hoe-vlot-wil-je-ze-hebben

Hoe vlot wil je ze hebben

office-manager-binnen-een-week

Office manager binnen een week

nathalie

Nathalie

Samenwerken in een coöperatie

Samenwerken in een coöperatie

partner-worden-bij-vlotte-tantes

Partner worden bij Vlotte Tantes